Studiekeuzeworkshop

voor 5- en 6 vwo'ers

27sep2017 14.30 - 17.00

Workshop

Weet je nog niet wat je wilt studeren? Of twijfel je aan je studiekeuze? Onderzoek waar je interesses liggen onder begeleiding van een studiekeuzeadviseur. De workshop helpt je gestructureerd te denken over je studiekeuze.

Tijdens de studiekeuzeworkshop komen de volgende onderdelen aan bod:

• Je doet een studiekeuzetest.
  • Je maakt oefeningen om een beter zelfinzicht te krijgen.
  • Je stelt een actieplan op.

Na deze workshop weet je waarschijnlijk nog niet precies welke studie je gaat volgen, maar weet je wel veel beter wat je nog moet uitzoeken en hoe je dat kunt doen.

Voor wie?

Scholieren uit 5 of 6 vwo die aan een universiteit of hogeschool willen gaan studeren (ook mogelijk als je al eindexamen hebt gedaan, maar nog niet hebt gestudeerd).

Heb je al gestudeerd?

Heb je al gestudeerd aan een universiteit of hbo? Dan is deze workshop niet voor jou. Kijk op  www.uva.nl/studieswitch en/of neem contact op met het Student Careers Centre.

Praktische informatie en aanmelding

• Er worden in principe wekelijks studiekeuzeworkshops aangeboden. Deze vinden plaats op woensdag of vrijdag.
  • De workshop is gratis en duurt ongeveer twee uur.
  • Het aantal deelnemers is minimaal 2 en maximaal 4. Meld je aan met minimaal 2 data.
  • Kort voor de afspraak (een halve of hele dag) krijg je van ons nog twee afzonderlijke mailtjes met daarin:
    • een studiekeuzetest
    • opdrachten
  • De studiekeuzeworkshop is bestemd voor 5/6 vwo-scholieren die nog niet eerder hebben gestudeerd. Heb je al gestudeerd aan een universiteit of hbo? Dan is deze workshop niet voor jou. Kijk op www.uva.nl/studietwijfels en/of neem contact op met het  Student Careers Centre
  • De studiekeuzeworkshop vindt plaats in zaal REC-C1.01 (zie hier onder voor de routebeschrijving).
  • Je kan je ook aanmelden voor de Studiekeuzetest en nabespreking.

Locatie en routebeschrijving

• Roeterseiland, gebouw B/C
    1e verdieping: C1.01
    Nieuwe Achtergracht 166
    1018 WV Amsterdam

Route op het Roeterseiland

1. Ga naar de ingang van REC-C en daarna naar links
  2. Aan het einde van de gang zie je de wachtruimte van REC C1.01.
  3. Je bent nu bij UvA Studenten Services.
  4. Je kan plaatsnemen in de wachtruimte; je wordt daar opgehaald.

• Roeterseilandcampus - gebouw B/C/D (ingang B/C)

Nieuwe Achtergracht 166 | 1018 WV Amsterdam
    Receptie B: 525 5340 Receptie C: 525 5470

Ga naar detailpagina

Individuele nabespreking

Het is ook mogelijk om de uitkomst van de interessetest individueel na te bespreken tijdens een gesprek van plusminus 40 minuten.

De studiekeuzeadviseurs

Annemiek de Dood is studiekeuzeadviseur bij de UvA.

Madelon Carels is studiekeuzeadviseur bij de UvA.

Gepubliceerd door  Studenten Services