UvA-wetenschappers dagen internationale toponderzoekers uit tijdens ‘Challenging Society Sessions’

10 oktober 2017

Een activistische filosoof versus een politicoloog, een neuroscientist tegenover een antropoloog en een biomedische wetenschapper gaat de strijd aan met een socioloog. In de nieuwe reeks ‘Challenging Society Sessions’ discussiëren UvA-wetenschappers en internationale gasten over actuele maatschappelijke kwesties.

Op donderdagavond 12 oktober start  de reeks ‘Challenging Society Sessions’: discussieavonden met internationaal gerenommeerde sprekers. De eerste ‘challenge’ in deze reeks gaat over de vraag hoe we in de tijd van ‘big data’ onze privacy bewaken. UvA-‘challenger’ Marieke de Goede (politicoloog) daagt filosoof Helen Nissenbaum (NYU/Cornell tech) uit het thema ook vanuit haar vakkennis te bekijken.

De serie belooft zes debatavonden met pittige meningen, interactie met het publiek, onverwachte acts, een videofragment en (soms) muzikale intermezzo’s. De lezingen zijn gratis toegankelijk.

De UvA bestaat dit jaar 385 jaar en dat vieren we met verschillende activiteiten voor studenten, medewerkers én Amsterdammers onder het motto ‘Inspiring Generations’. Eerder organiseerden we  pop-upcolleges op de pont en de luchthaven, in november zetten we ’s avonds de universiteitsdeuren open tijdens de U-Night.