Werelddovendag 2017

13 september 2017

Op 23 september vindt in Nederland de Werelddovendag (WDD) 2017 plaats. WDD wordt over de hele wereld altijd op de derde zaterdag van september gevierd. Van oudsher is dit een dag waarop doven uit het hele land samenkomen en aandacht besteden aan gebarentaal en Dovencultuur.

Dit jaar is het een beetje anders, omdat WDD dit keer in drie plaatsen wordt gevierd: Groningen, Amsterdam en Rotterdam. Het thema is ‘Erkenning van de Nederlandse Gebarentaal’, en wij als gebarentaalonderzoekers dragen dit onderwerp uiteraard een warm hart toe!

Workshop

Taalwetenschappers van de UvA zullen een workshop geven over het doen van gebarentaalonderzoek: wat voor onderzoeksvragen kan je over (gebaren)taal bedenken en hoe pak je dat aan? Ook besteden we aandacht aan de manier waarop taalonderzoek bijdraagt aan de status en erkenning van een taal.

Het SIGN-HUB project is hiervoor heel relevant, en graag maken we mensen enthousiast voor het doen van onderzoek.

Het programma van WDD is verder zeer gevarieerd, van een taartenbakwedstrijd en workshop over filmen en social media tot en met lezingen over verschillende onderwerpen.

Tijd en locatie

De dag is van 10:00 tot 17:00 uur. De locatie van de WDD Amsterdam is Stadhouderskade 89 (bij Stichting Welzijn Doven Amsterdam).

Gepubliceerd door  Faculteit der Geesteswetenschappen