Voor vwo scholieren: MasterClass Cognitie

06apr2018

Cursus

De UvA organiseert voor vwo scholieren die graag wat extra's doen een MasterClass Cognitie.

Wat is denken eigenlijk?

De term cognitie slaat op een scala geestelijke vermogens of functies zoals leren, taalgebruik, waarnemen, ruimtelijke oriëntatie, geheugen, bewegingscoördinatie, musicaliteit en redeneren. Deze functies moeten niet opgevat worden als netjes afgerasterde modules die in zekere zin onafhankelijk van elkaar opereren. Taalgebruik en redeneren zijn bijvoorbeeld afhankelijk van de geheugencapaciteit. Om deze functies te bestuderen worden technieken gebruikt uit o.a. de taalkunde, de filosofie, de logica, en de psychologie.

Verdeeld over 4 dagen krijg je colleges en ga je op excursies. Voor meer informatie klik je op de link hieronder.

De Masterclass Cognitie wordt georganiseerd door het Institute for Logic, Language and Computation (ILLC) van de Universiteit van Amsterdam. De MasterClass wordt aangeboden binnen de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica en de Faculteit der Geesteswetenschappen aan scholieren met niveau vwo 4 tot en met 6.

Gepubliceerd door  Faculteit der Geesteswetenschappen