Talen- en regiostudies

Taal, cultuur en regiostudies aan de UvA

Taal zit in onze hersenen, in onze oren en ons strottenhoofd. Met taal vertellen we verhalen en onze gedachten. Door taal vormen wij een gemeenschap die een geschiedenis en een toekomst deelt. Taal is misschien wel wat ons het meest tot mens maakt.

Video wordt geladen..
Talen- en regiostudies

Een waaier aan taalopleidingen

Geschiedenis, politiek, cognitie, structuur of literatuur: alle facetten van taal komen aan bod in de brede waaier aan opleidingen met een talencomponent. Aan de UvA kun je twintig verschillende talen uit Europa en het Nabije Oosten studeren. Diepgaande kennis van taal, cultuur en een breed perspectief op de actuele politieke en maatschappelijke verhoudingen staan centraal. Samen met studenten van andere talenstudies onderzoek je de Europese en wereldwijde context.

Je kiest uit een breed aanbod aan vakken en stelt een programma samen dat precies bij jouw belangstelling past. De talenopleidingen zijn nauw verbonden met opleidingen op het gebied van cognitie, taalwetenschap en Europese studies. Door de combinatie van vakgebieden wordt de inhoudelijke invulling van je studie grenzeloos.

Gepubliceerd door  Faculteit der Geesteswetenschappen

15 december 2017