Nederlands Instituut in Athene (NIA)

Het Nederlands Instituut in Athene (NIA) is een van de vijftien buitenlandse universitaire instellingen in Athene.

• Het NIA fungeert als een wetenschappelijk en cultureel centrum dat contacten tussen Nederlandse en Griekse wetenschappelijke en culturele instellingen coördineert.
  • Het instituut biedt Nederlandse wetenschappers en studenten de gelegenheid om in Griekenland onderzoek te verrichten en hun onderzoek te presenteren door middel van lezingen, seminars en colloquia.
  • Het NIA zorgt voor een betere verspreiding van kennis over het Nederlands wetenschappelijk onderzoek en de studiemogelijkheden die de Nederlandse partneruniversiteiten bieden.
  • Tevens organiseert men cursussen voor studenten en zijn er gastenverblijven voor studenten en onderzoekers.

16 oktober 2013