Nederlands Instituut in Sint-Petersburg (NIP)

Stimuleren en internationaliseren van onderwijs en onderzoek in Rusland en Nederland

Het NIP is onder meer actief op het gebied van Slavistiek en Ruslandkunde, Neerlandistiek en (Kunst)geschiedenis, maar vertegenwoordigt de universiteiten ook in andere disciplines zoals sociale wetenschappen.

Nederlands Instituut in de winter

Nederlands Instituut in Sint-Petersburg. Foto: NIP.

Het NIP:

• verzorgt academische cursussen als integraal onderdeel van de studieprogramma's van de participerende Nederlandse universiteiten
  • organiseert wetenschappelijke bijeenkomsten en faciliteert onderzoek
  • biedt beurzen en stageplaatsen en begeleidt scripties, individuele studieprogramma's en studiereizen

Het NIP beschikt over een wetenschappelijke bibliotheek, werkplaatsen, een logeerkamer, een uitgebreid netwerk van academische contacten en zorgt voor toegang tot Russische archieven en musea voor onderzoek. Het instituut draagt bij aan de verspreiding van Nederlandse cultuur en de bevordering van de Nederlands-Russische academische samenwerking, in nauwe samenwerking met de deelnemende instellingen in Nederland.

12 mei 2014