Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Masterfase

Masters

Na je bachelor kun je een master volgen, aan de UvA, of een andere universiteit in Nederland of het buitenland. De bachelor Biologie sluit direct aan op de tweejarige, Engelstalige master Biological Sciences, waarbij je kunt kiezen uit vier tracks:

 

Ecology and Evolution

Freshwater and Marine Biology

General Biology

Green Life Sciences

Overige masters en meer informatie

Als je tijdens de bachelor een minor of keuzevakken in een bepaald vakgebied hebt gevolgd, dan heb je vaak ook toegang tot een aantal andere masters, zoals:

Bioinformatics and Systems Biology

Brain and Cognitive Sciences

Forensic Science

 

Voor sommige masters moet je een schakelprogramma of een selectieprocedure doorlopen.

Wetenschapsjournalist of ondernemer worden?

Met een universitaire master word je opgeleid tot wetenschappelijk onderzoeker, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een andere carrière. Bij een groot aantal bètamasters aan de UvA worden er professionele specialisaties aangeboden, die focussen op andere vaardigheden dan onderzoek doen. Je volgt dan een jaar lang (60 studiepunten) het reguliere programma van je gekozen master, en aansluitend een jaar lang (60 studiepunten) het programma van je gekozen specialisatie. Er zijn op dit moment drie specialisaties beschikbaar:

  • Major Science in Communication
  • Major Science in Society
  • Tesla Minor

Lerarenopleiding

Wil je leraar Biologie worden? Dan volg je tijdens je master de eenjarige Major Teaching bij het Instituut voor Lerarenopleidingen (ILO). Als je de educatieve minor doet in de keuzeruimte van je bachelor, heb je vrijstelling in het eerste gedeelte van de lerarenopleiding.

Instituut voor Lerarenopleidingen