Spaanse en Latijns-Amerikaanse studies

Spaans is een van de meest gesproken talen ter wereld en de Spaanstalige wereld is een hoofdrolspeler op het internationale toneel, zowel in de handel en politiek als ook op cultureel gebied (literatuur, film, muziek). In de bachelor Spaanse en Latijns-Amerikaanse studies bestudeer je de Spaanse taal, verdiep je je in de fascinerende historie, cultuur en literatuur van Spanje en Latijns-Amerika en leer je over de hedendaagse sociaal-politieke ontwikkelingen in deze gebieden. Vanaf het tweede jaar zijn er twee richtingen: je kunt kiezen voor de major Spaanse en Spaanse-Amerikaanse taal en cultuur of voor de major Latijns-Amerika studies.Hippo_JPG-160615146 UvA - PPLE Students 2016

Nieuw samenwerkingsverband

Het vernieuwde onderwijsprogramma van de bachelor Spaanse en Latijns-Amerikaanse studies wordt aangeboden in samenwerking met het Centrum voor Studie en Documentatie van Latijns-Amerika (CEDLA) van de UvA.

Spaanse en Latijns-Amerikaanse studies iets voor jou?

  • Je hebt een vwo-diploma (ongeacht je profiel) en houdt van talen en culturen.
  • Je bent geïnteresseerd in Spanje en/of Latijns-Amerika.
  • Je kunt zelfstandig werken en hebt zelfdiscipline.
  • Kennis van het Spaans geeft een kleine voorsprong maar is niet vereist.

Waarom Spaanse en Latijns-Amerikaanse studies aan de UvA?

  • De opleiding heeft een uniek aanbod aan vakken: van literatuur en cultuur tot politiek en samenleving.
  • Met de bachelor Spaanse en Latijn-Amerikaanse studies verwerf je een uitstekende taalvaardigheid in het Spaans, die je tijdens een verblijf in Spanje of Latijns-Amerika in praktijk kunt brengen.
  • Je profiteert van de expertise van docenten die leidend zijn in het onderzoek op hun vakgebied: de ontwikkeling van het Spaans, talen van Spanje en Latijns-Amerika, Spaanstalige literatuur in culturele context, culturen en samenlevingen van Latijns-Amerika. De modules met betrekking tot Latijns-Amerika worden gegeven door medewerkers van het CEDLA, het Nederlandse onderzoeksinstituut op het gebied van Latijns-Amerikaanse Studies.
  • Je studeert in het centrum van Amsterdam. Het is niet moeilijk om hier in contact te komen met de Spaanstalige cultuur en met Spaanssprekenden uit alle delen van de wereld.
  • Tijdens een studieverblijf in een Spaanstalig land, in je tweede of derde jaar, kun je je taalvaardigheid in praktijk brengen, kennis maken met de samenleving en de cultuur van het land of een onderzoek doen dat de basis vormt voor je bachelorscriptie.
  • Als student heb je toegang tot alle activiteiten die de opleiding en het CEDLA, vaak in samenwerking met ambassades, andere universiteiten uit binnen- en buitenland en/of het Instituto Cervantes, organiseren: een leuke manier om de Spaanstalige wereld beter te leren kennen  en natuurlijk ook goed voor je taalvaardigheid.

Studeren in deeltijd

Je kunt Spaanse en Latijns-Amerikaanse studies ook in deeltijd studeren. De opleiding duurt in dat geval vierenhalf jaar. Je volgt dezelfde colleges als voltijdstudenten, maar je haalt per studiejaar 40 EC (voltijdstudenten halen 60 EC per jaar).

Om de deeltijdstudie succesvol af te ronden raden wij je aan om vóór aanvang van de colleges een studieplan te maken. Hiervoor kun je een afspraak maken met de studieadviseur (zie: Voorlichting en contact).

Meer weten?

Lees alles nog eens rustig na in de brochure.

Kerngegevens


Diploma
BA Spaanse taal en cultuur
Type
Regulier onderwijs
Vorm
Voltijd, deeltijd
Studielast
180 EC, 36 maanden
Voertaal
Nederlands, Taal van de opleiding
Start
September
CROHO-code
56810

Gepubliceerd door  Faculteit der Geesteswetenschappen