Moataz Rageb nieuwe studentassessor

19 december 2017

Masterstudent Sociologie Moataz Rageb gaat dinsdag 2 januari van start als studentassessor van de UvA. Hij volgt Linda van Exter op die in 2017 de functie van studentassessor vervulde.

Rageb is benoemd door het College van Bestuur en zal als studentassessor het College het perspectief van studenten geven op met name onderwijs- en studentgerelateerde onderwerpen. Hij zal in nauw contact staan met de studenten binnen en buiten de medezeggenschap, en wordt dan ook de verbindingsschakel  tussen het bestuur en de studentengemeenschap.

De sollicitatiecommissie, bestaande uit leden van de Centrale Studentenraad (CSR), het College van Bestuur (CvB) en de Raad van Toezicht, ziet in Rageb de perfecte kandidaat voor de functie. Karen Maex, rector magnificus en voorzitter van de sollicitatiecommissie: ‘Moataz Rageb is een bevlogen en ondernemende UvA-student. Hij heeft ervaring in diverse studentenbesturen en had in die functies al een verbindende rol. Ook heeft hij zich ingezet voor een universiteit waar alle studenten zich thuis voelen.  Een mooie achtergrond voor een studentassessor. Wij kijken ernaar uit om met Moataz te gaan werken’.

Moataz Rageb: ‘'De Universiteit van Amsterdam is een mooie plek waar toponderzoek en toponderwijs samenkomt. Tegelijkertijd is een topuniversiteit altijd in beweging en klaar voor de uitdagingen van de toekomst. De afgelopen jaren heb ik mij op verschillende manieren ingezet om de UvA inclusiever te maken, zodat het een thuis wordt voor elke student die er binnenloopt. Dit wil ik ook blijven doen als assessor door het studentenperspectief daar te brengen waar het nodig is. Het lijkt mij enorm inspirerend om samen met de studentengemeenschap, het College van Bestuur en de studentenraden ervoor te zorgen dat de universiteit een nog betere plek wordt om te studeren en onderzoek te doen.'

Over Moataz Rageb

Rageb heeft zijn bachelor Sociologie afgerond aan de UvA en volgt nu de master Sociologie. Voor het onderzoek 'Reproducing Europe' is hij tot en met januari 2018 als onderzoeksassistent aan het werk bij de Radboud Universiteit. Rageb was van juni 2015 tot januari 2017 voorzitter van Amsterdam United, een studentenplatform waar diversiteit centraal staat. In 2015 was hij tevens interim-voorzitter van studentenpartij UvASociaal.  Rageb was ook een van de oprichters van HvASociaal, de eerste medezeggenschapspartij aan de Hogeschool van Amsterdam. Eerder was hij lid van studentenraad van de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen.